Královna operety Břínková má hrůzu z premiér!

07.10.2009 | Revue

Doménou držitelky Thálie z roku 2007 Pavly Břínkové (60) jsou především operety. Když si ale odskočí do muzikálu, její výkon je stejně perfektní.

Spolu s Lucií Bílou se v muzikálu Carmen opravdu vyřádí a diváci často nešetří potleskem vestoje. 

Ten je ale draze vykoupený. Navenek suverénní Pavla Břínková trpí totiž před příchodem na jeviště neskutečnou trémou.

"S přibývajícími léty se situace zhoršuje. Nic na uklidnění si ale neberu, znervózněla bych ještě víc. A nejhorší je to před premiérou, celý den nestojím za nic," prozrazuje ostřílená zpěvačka a herečka.
Ta 15. září oslavila šedesátiny. A jak jinak, než při premiéře. Břínková získala jednu z hlavních rolí v připravované operetě Polská krev, kterou v září uvede Hudební divadlo Karlín.

Břínková zároveň s úsměvem dodává, že když představení sleduje její rodina, je to ještě horší.
"Když žili ještě moje rodiče - a musím říct, že to nebyli žádní drsní kritici, spíše naopak -, byl můj pocit zodpovědnosti přímo strašlivý. Je to zajímavé, přitom nejsem z muzikantské rodiny. Ani manžel není hudebník, ale když sedí při premiéře v sále, mám mnohem větší trému," vysvětluje Pavla Břínková.

Naštěstí, když přijde na jeviště, tréma ji opustí.
"Nějaké kiksy se mi samozřejmě staly, zatím to ale nestojí za řeč. Vzpomínám si, že jednou mi vypadl text, a tak jsem zpívala pořád dokola lálálálálá... Pak jsme se tím dlouho bavili, ale v tu chvíli bych to nikomu nepřála," směje se. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.