"Kluky pusťte k vodě, volte nás," lákají političky v plavkách na billboardech

07.10.2009 | Revue

Političky z Věcí veřejných vzaly kampaň do svých rukou.

I když podzim už vystrkuje růžky, na billboardech, které od 5. 10. visí v Praze či na dálnici do Brna, se může oko řidiče potěšit čtveřicí půvabných žen oblečených jen do plavek. "Kluky pusťte k vodě, volte naše holky," nabádají. Oč tu ale doopravdy jde?

O předvolební fór, parodující srpnové billboardy ODS s polonahými lídry, kteří radili výletníkům do Chorvatska: "Tady nás pusťte k vodě"? Nebo o začátek reklamní kampaně na sexy plavky?

Čtyři mušketýrky jdou opravdu do voleb!
Jak se nám podařilo zjistit, čtveřicí žen s okouzlujícími úsměvy jsou skutečné političky ze strany Věci veřejné a všechny v nadcházejících volbách kandidují do Poslanecké sněmovny.
A rozhodně nejde jen o stranické příkrasy bez zkušeností a potřebného vzdělaní. Ředitelka, magistra, inženýrka a doktorka teologie jsou již řadu let aktivními političkami a místopředsedkyněmi strany Věci veřejné, která - v čele s lídrem Radkem Johnem - podle zářijového průzkumu STEMu již dokonce dosáhla pětiprocentní hranice volitelnosti.

Teoložka: "Další svlékaní přenechám Topolánkovi!"
Dámy ovšem samy přiznávají, šéfové ODS v plavkách je inspirovali.
"Ano, napadlo nás to v létě po těch billboardech ODS. A zvláště teď po ´toskánské aféře´ je jejich slogan ,Tady nás pusťte k vodě´ ještě vtipnější," řekla ThDr. Kateřina Klasnová (31). "Ale do dalšího svlékáním nejdu. I na to je expert spíše pan Topolánek," dodala vtipně s narážkou na nahé fotky expremiéra z nedávna.

Také Kristýna Kočí (24), programová ředitelka Věcí veřejných a další ze čtveřice žen z billboardu, tvrdí, že více z jejích vnad už veřejnost neuvidí.
"Plakáty by měly občany zaujmout a nasměrovat k naší politice. A možná zvláště ženy. Protože, jak kdysi řekla britská premiérka Margaret Thatcherová: Chcete-li, aby bylo v politice něco řečeno, uložte to muži. Chcete-li, aby bylo něco uděláno, uložte to ženě."

Tahle konkurence mě baví, tvrdí Radek John
"Věříme, že tenhle billboard všichni přivítají. Upozorňuje, že Věci veřejné jsou ideální stranou právě pro ženy. V jiných stranách se daleko více politikaří a to ženám dost vadí," myslí si Mgr. Karolína Peake (33), která je již třetím rokem zastupitelkou Městské části Praha 1.

Ani Ing. Lenka Andrýsová (25), kandidátka v Olomouci a poslední ze čtveřice odvážných političek, se nebojí, že by billboardy mohly někoho pobouřit.
"Chtěli jsme jen vtipně připomenout, že naše strana jde nahoru. I proto, že jsou v ní nové politické tváře," vysvětluje.

A nebojí se Radek John, předseda strany Věci veřejné, že ho tyhle krásné političky převálcují?
"Takováhle konkurence mě opravdu baví. A jestli mě v budoucnu kterákoliv z mladých političek převálcuje, bude to pro dobro Věcí veřejných a rád ji v tom podpořím. Jde přece hlavně o to udělat něco pro změnu tristní politické situace v této zemi," říká bývalá hvězda TV NOVA, nyní lídr strany Radek John.

"Doufám, že pro začátek si všichni všimnou, že žádná z parlamentních stran složená z politických dinosaurů, tlachajících občas o tom, že je třeba podpořit vstup žen do politiky, nemá šanci s jakýmkoliv ženským týmem političkám Věcí veřejných konkurovat," dodává. 

Zdroj, foto: Korzo


Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.