Kalivodová pohrdá českými muzikály. Jsou strašné, tvrdí

30.10.2009 | Revue

Operní pěvkyně světového formátu, kráska Andrea Kalivodová (32), která před třemi lety neváhala ukázat svůj půvab v pánském časopisu Playboy, dříve nad operetami i muzikály ohrnovala nos.

Proto se až po dlouhém zvažování rozhodla vyzkoušet si operetu.

V současné době hraje a zpívá v operetě Polská krev, kterou uvádí Hudební divadlo Karlín.
"Původně jsem si myslela, že operety jsou opravdu trošku pod úroveň. Když jsem ale přišla na první zkoušky, zjistila jsem, že opereta je neuvěřitelná dřina. Zpěv, tanec, přirozený herecký projev, všechno náležitě sladit, obrovská práce. Postupně jsem změnila názor a přistoupila jsem ke všemu s velkou pokorou. Kdo dělá operetu na vrcholové úrovni, je skutečně špičkový umělec," svěřila se Kalivodová.

S neumětely na pódiu? Nikdy!
Známé operní pěvkyni prý opereta otevřela oči o nový rozměr. A co muzikál, ten by si nechtěla zkusit?

"V Česku se nedává žádný muzikál, který má úroveň. Musel by to být klasický muzikál, který by mě pěvecky a herecky někam posunul, takový tu není," spekuluje Andrea Kalivodová. "Dracula? Asi také ne. Pro mě by bylo asi těžké sžít se i s některými lidmi, kteří neumějí zpívat. A co bych vůbec nechtěla? Že by si někdo, kdo naši branži sleduje, všiml, že přední česká mezzosopranistka Kalivodová stojí na jevišti vedle nějakého neumětela, který tam jen chraptí. Víte, já přece jen upřednostňuji zpěváky, kteří prošli klasickou pěveckou školou," odůvodňuje svůj postoj pěvkyně.

Zároveň ale hned ubírá plyn. "Pokud bych dostala nabídku na klasický muzikál, se zajímavými zpěváky, šikovným režisérem a orchestrem, určitě bych o tom uvažovala," uzavírá Kalivodová.
 
Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.