Je to asi nejdůležitější album mé kariéry, tvrdí o své nové desce Absolonová

29.10.2010 | Revue

Zpěvačka Monika Absolonová (34) vydala v polovině října nové Muzikálové album, na kterém se objeví její největší hity. Například od zesnulého Karla Svobody či třeba od Michala Davida.

Sama zpěvačka ho považuje za jedno z nejdůležitějších ve své kariéře.

"Určitě je to hodně zásadní album v mém životě. Vybrala jsem si repertoár a každá skladba pro mě něco důležitého znamená," svěřila se.

Na albu se objeví například nejznámější hity od Karla Svobody, Daniela Landy nebo třeba i od skupiny ABBA, které zpěvačka nahrála s velkým orchestrem a v nových aranžích. Připomíná si tak své nejslavnější role, které vytvořila na české muzikálové scéně.

"Moje muzikálové role, to jsou velké mezníky mého života. A já si u každé písně vybavuji konkrétní dobu, lidi a zážitky spojené s příslušným muzikálem," tvrdí interpretka.

Album otevírá píseň z Kleopatry "Teď královnou jsem já", která vynesla Moniku do "první ligy českého muzikálu". I další známé hity z představení Dracula, Angelika, Noc na Karlštejně, Mona Lisa a Tři mušketýři překvapí novým zpracováním.
Zcela nový hudební kabát dostala i píseň Daniela Landy z muzikálu Krysař, v němž Monika před lety účinkovala na Slovensku.

"Věděla jsem, že Jirka Škorpík je famózní hudebník a dokáže písničky obléci do nového hudebního hávu. I pro mého nejvěrnějšího fanouška však bude poslech velkým překvapením, protože nové instrumentace písním vdechly druhý život. A doufám, že i můj zpěv," dodává Absolonová.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.