Japonci jsou šokování, u Tokia se objevili klokani

15.03.2010 | Volný čas

Zdá se to neuvěřitelné, ale místní přísahají, že je to pravda. Už několik lidí v horách na sever od Tokia vidělo klokany. Novináři teď vačnatce hledají.

Popis, který udávají svědci, se zdá být poměrně přesný ? po kopcích oblasti Mayama se potuluje béžové zvíře s velkýma ušima. Vysoké je přibližně 150 cm. Všichni shodně tvrdí, že viděli, jak stojí u silnice, pak se lekne a odskáče.

Pozorování byla nahlášena v hornaté, řídce obydlené oblasti, která patří k městu Osaki, 350 km na sever od hlavního města.
Policie už dostala podle agentury AFP celkem 30 hlášení o "zvířeti podobném klokanovi". A jak dodává místní úředník Tetsuya Sasaki, tři lidé viděli neobvyklého obyvatele lesů i v zimě, kdy se kopce pokryjí sněhem.

"Informace o něčem, co vypadá jako klokan, nám podali lidé ve věku 40 až 60 let. Viděli zvířata při cestě do práce a zpět, tedy ráno a večer," upřesňuje Sasaki.

Někteří lidé si prý už i dali k domům australské značky "pozor klokani". Tito vačnatci samozřejmě v Japonsku volně nežijí, ale jsou chováni v zoo a dovážet je smějí dokonce i soukromé osoby.
Možná se tedy opravdu jedná o uprchlého domácího mazlíčka. Není ale vůbec jasné, zda jde o jedno zvíře nebo snad už o celé stádo.

Zdroj, foto: Korzo
Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.