Filmový festival v Karlových Varech zahájily celebrity, účastnil se i prezident Klaus

08.07.2009 | Revue

Promenáda celebrit po červeném koberci zahájila 44. filmový festival v Karlových Varech.

Prošly se na něm osobnosti z řad herců, režisérů, ale také politiků, včetně prezidenta republiky Václava Klause a předsedy vlády Jana Fischera. 

Již od rána (3. 7.) fanoušci filmů houfně korzovali po nejznámějším českém lázeňském městě a zkoušeli štěstí, zda nepotkají svoji oblíbenou filmovou hvězdu. Odpoledne se dav přesunul k hotelu Thermal, kde bylo v podvečer festivalové šílenství oficiálně zahájeno.

Krátce po osmnácté hodině se mikrofonu chopilo duo Miloš Pokorný a Roman Ondráček a v duchu humoru dua "Těžkej Pokondr" se ujali úvodního slova.
Na slavnostním koberci se jako již tradičně první ukázal prezident festivalu Jiří Bartoška s manželkou. Společně s nimi po slavnostním koberci kráčela také umělecká ředitelka festivalu Eva Zaoralová.

Po nich po koberci prošel snad každý, kdo ve světě filmu a kultury něco znamená. S nadšeným davem se tak z červeného koberce pozdravil i oscarový režisér Miloš Forman, doprovázený manželkou Martinou a herečkou Evou Holubovou.
Po velkolepé taneční show, kterou předvedli tanečnice s igelitovými fóliemi překrývajícími obličej, zmítající se do rytmu v proudu vzduchu ze speciálních vysavačů, se slova ujal Marek Eben. Festival byl oficiálně zahájen.

Po oficialitách se šlo pařit
Zahajovací večírek v Grand htelu Pupp, který se protáhl do časných ranních hodin, si nenechali ujít příslušníci mladé herecké generace jako Jakub Prachař s přítelkyní Marthou Issovou, nebo lamač dívčích srdcí Vojta Dyk, který v žertu poznamenal, že kamaráda a spolubydlícího Jakuba Prachaře beztak nikam bez něj nepustí.

Ukázaly se kamarádky Táňa Vilhelmová a Aňa Geislerová, kterou nejprve příslušníci security kvůli absenci speciální pozvánky vůbec nechtěli pustit do VIP prostoru mezi ostatní kolegy ze show byznysu. Vyřešila to ale jedním telefonátem Jiřímu Bartoškovi. Drahé róby na dokonalých tělech přišly předvést modelky Jana Doleželová, Andrea Verešová, či zakulacující se Lucie Kaufmann Králová. Skleničku si vypili i herecké stálice jako Miroslav Donutuil či Eliška Balzerová.

Oslavy filmařského umění i charita
Letošní filmový festival má kromě uměleckého také značně charitativní nádech. Každá koruna z prodané vstupenky jde na pomoc do oblastí zasažených letošními katastrofálními povodněmi. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.