Filip Renč s Buddhou na krku chce točit film o politicích

18.03.2010 | Revue

Ať už má na sobě režisér Filip Renč (44) tričko, košili nebo sako, vždycky je k tomu ozdoben na krku přívěskem s Buddhou.

"Je to pro mne symbol klidu a harmonie. Klid a rozvahu člověk v tomto hektickém světě potřebuje," říká Filip Renč, jehož kriminální film ze současnosti Zrozen bez porodu je zatím jeho posledním filmovým dílem. Natočil ho - jako před sedmnácti lety Reqviem pro panenku - se scenáristou Josefem Klímou.

"Nyní jsem pracoval především na Baronu Prášilovi v Divadle Hybernia. Ale když se spustí kamera, je to pro mne jako živá voda. Hned cítím, že žiji," svěřuje se Filip Renč, jehož filmy z poslední doby, například Román pro ženy nebo Hlídač č. 47, zabodovaly u diváků i u odborníků.

"Jenomže o mně se píše jedině v souvislosti s některou z mých milenek. Protože nejde přece o kvalitu, ale o to být někde s někým načapán," stěžuje si umělec, který je tak často propírán v bulváru.

"Protože jsem nakoukl do politiky, chci o politicích natočit film podle Mňačkovy knihy Jak chutná moc, která byla sice napsána před lety, ale je stále aktuální. Její téma bych chtěl přenést do současnosti a ukázat, jak jedincům roste sebevědomí, když do politiky vstoupí," uzavřel Renč. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.