Dostala jste kopačky? Kupte si lodičky!

07.04.2009 | Sex a vztahy

Opustil vás přítel kvůli jiné, jinému, nebo údajně kvůli vám samotné? Příjemná životní situace to tedy zrovna není. Na druhou stranu to zase není žádná ostuda, natož životní tragédie. Každý den se seznamují a rozcházejí tisíce lidí.

Jak ale přežít těch prvních pár dní po rozchodu? Pokusíme se vám poradit.


Součást života 
Rozchody jsou běžnou součástí našeho života. Kdybychom se nerozešli s naší první láskou, možná bychom nepoznali nikoho dalšího. Zejména v období dospívání a rané dospělosti rozchody k životu jednoduše patří. Mladý člověk si hledá životního partnera, testuje, který protějšek by mu nejlépe vyhovoval.

My ženy podvědomě hledáme muže, který bude dobrým otcem pro naše děti. Když se nám toto hledání nedaří, nebo nás přítel jakožto vhodný potenciální otec (nebo v horším případě již skutečný otec) opustí, často propadáme pocitu beznaděje. Každá situace, byť se zpočátku jeví jako bezvýchodná, má řešení. Důležité je, neztratit své sebevědomí a zachovat si svou vlastní hrdost.


Neztrácejte sebevědomí
Snad nejhůře se člověk vyrovnává se situací, kdy ho jeho protějšek opustí pro někoho jiného. To neplatí pouze v ženském případě! Tato hořká životní zkušenost je obvykle vystřídána ztrátou sebevědomí.

Nejhorší, co byste mohla v této situaci udělat, je žádat svého ex-partnera, aby se k vám vrátil, nebo hledat nejrůznější záminky k tomu, abyste se sešli. Copak vám za to stojí člověk, který vám ublížil? Když se s vámi rozešel, řekněte mu také své sbohem a nevyhledávejte žádná „náhodná“ setkání. I když máte společné děti, nebo jsou pro setkání jiné vážné důvody, můžete společně komunikovat, a přitom se neponižovat. Mluvte věcně, přátelsky a zachovávejte si odstup, ať vaše sebevědomí neutrpí ztrátu. Budete jej přeci potřebovat pro navazování dalších vztahů. Tak si po něm nenechte šlapat!


Neškoďte
Pokud patříte mezi impulzivní ženy, snažte se ovládat a vašemu ex-partnerovi záměrně neškoďte, třebaže vaše touha po pomstě je celkem pochopitelná. Opakujte si, že muž, který vás opustil, vám přeci nestojí za to, abyste se kvůli němu plížila kolem jeho zahrady a trávila mu kočku, nebo poškrábala auto. Riskujete tak přestupkové řízení, pokutu a velkou ostudu. A když se tak naštěstí nestane, stejně mu dojde, kdo to asi byl. Vy ale nechcete být v jeho očích zoufalá chudinka, kterou on - mužný samec opustil, ale naopak si přejete zůstat vryta v jeho vzpomínkách jako krásná a inteligentní bytost, kterou opustil, a nyní toho hořce lituje. Nedopřejte mu jediný náznak pozornosti. Nezaslouží si ji. Jistě budete mít brzy šanci, věnovat ji někomu jinému.


Pracujte na sobě
Není nadto, vyplakat se z vlastního smutku. Ať vás ale ani nenapadne, v tomto smutku setrvávat. Jak se praví v jednom méně známém přísloví, smutek pro jednu lásku by neměl trvat déle než jeden den. Něco na tom bude. Až si omyjete obličej studenou vodou a podíváte se na sebe do zrcadla, není na čase něco změnit? Dopřejte si kosmetiku, návštěvu u kadeřníka, kupte si nové lodičky. Nepřišla ta pravá chvíle, zhubnout nějaké to deko, nebo si jen zpevnit postavu? Když na sobě budete pracovat, výsledky vašeho úsilí vám jistě dodají ztracenou chuť do života!

 

Vyplňte prázdnotu 
Zařaďte do svého života nějakou novou činnost, která vyplní prázdné místo po něm. Choďte do posilovny, nebo plavat, tancovat s kamarádkou, začněte s golfem, nebo se přihlaste do skupinového jazykového kurzu. Kromě toho, že vám nebude tolik smutno a něco pro sebe uděláte, ať už jde o kultivaci vašeho těla nebo váš kulturní a intelektuální rozvoj, potkáte nové lidi.

A konečně - vyhoďte všechny jeho věci a předměty, které vám připomínají vaše kopačky. Raději si obujte vaše nové lodičky a vyrazte do vaší oblíbené kavárny!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z těstovin

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.