Bydlíte v čísle 243? Dávejte si pozor!

12.01.2011 | Přečtěte si také

Lidé žijící v domech či bytech s číslem popisným 243 si nevědomky zvolili nejnešťastnější dům v ulici. Ukázal to průzkum britských pojišťoven.

Pověrčiví lidé se nejspíš chtějí vyhnout domům číslo 13. Analýza hlášených pojistných událostí ale ukazuje něco jiného. Pokud totiž žijete v čísle 243, pravděpodobnost, že se budete obracet na pojišťovnu, je skoro dvakrát vyšší.

Bezmála polovina (45 procent) osob žijících v domech s číslem 243 nahlásila během posledních čtyř let nějakou nehodu. To je o hodně více, než například lidé z domů číslo 201 nebo 1 (těch hlásila pojistnou událost přibližně třetina). Obyvatelé domů s "nešťastným" číslem 13 jsou relativně v bezpečí. Jen 18 procent z nich v posledních čtyřech letech muselo kontaktovat pojišťovnu.

Další velmi nešťastné adresy jsou podle údajů listu Telegraph na popisných číslech 190, 240, 241, 221, 217, 218 a 121. Vloupání či krádeže přitom přispívají k pojistným událostem jen poměrně málo. Tři čtvrtiny hlášených událostí se týkají náhodného poškození, což naznačuje, že si za škodu mohou majitelé sami.

Gareth Kloet, ředitel pojištění na confused.com, které průzkum provádělo, říká:
"Někteří poskytovatelé pojištění domácností odhadují, že jen večírky způsobily vloni na domech škodu 820 milionů liber. Z našich údajů vyplývá, že číslo 243 je populárním místem konání různých party."

Zdroj: Korzo
Foto: Flickr.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.