7 tipů na romantickou dovolenou


Romantika je kořením života. Romantické chvilky rozzáří i všední dny a dokáží přičarovat slunce na sebevíce rozbouřeném nebi. Na počátku vztahu není nutné složitě hledat romantická místa.

Čerstvě zamilovanému páru, vznášejícímu se na křídlech lásky, postačí k dokonalé spokojenosti vzájemná blízkost. Pojďme se společně podívat na místa, která zahrají na romantickou strunu i těm, jejichž první milostné dopisy už povážlivě žloutnou.

 

1. ELEGANTNÍ PAŘÍŽ

Jen těžko byste hledali romantičtější město než Paříž. Francouzská metropole si svůj status drží již mnoho let a rozhodně se jej nehodlá vzdát. Atmosféra lásky tu je cítit na každém kroku, podobně jako vůně čerstvě upečených croissantů. Osobité kouzlo tohoto města je skryto v širokých bulvárech, přítmí bazilik, upravených parcích, obrazech pouličních umělců, zapadlých kavárničkách či ve stínu Eiffelovy věže.


2. CHARISMATICKÉ BENÁTKY

Okouzlující město, rozkládající se na více než stovce ostrůvků, vzájemně propojených množstvím mostů, má pro romantické páry jedinečné kouzlo. Ošlehaní gondoliéři tu denně vyslechnou desítky žádostí o ruku i slibů lásky až za hrob. Naprostou nezbytností je tu procházka ruku v ruce po náměstí Svatého Marka, projížďka na gondole, prohlídka Dóžecího paláce nebo lenošení na písčité pláži Lido di Venezia.


3. NOSTALGICKÁ RUJÁNA

Německý ostrov Rujána byl oblíbeným výletním místem našich rodičů, kteří sem jezdili za krásnou přírodou i jedním z mála dostupných mořských pobřeží. Dnes byste tu pozůstatky socialistických ubytovacích zařízení hledali marně. Jediné, co zbylo jsou široké písčité pláže, nezbytné plážové koše, chránící rekreanty před poryvy větru, kouzelné vesničky a osamělé majáky. Skvělé vyžití tu najdou sportovně založené páry. Celým ostrovem vede množství stezek pro pěší, bruslaře i cyklisty. Vyhlášená je i místní kuchyně, jíž vévodí pokrmy z čerstvých ryb a plodů moře.


4. MAGICKÝ BLED

Alpské jezero Bled, turistická chlouba Slovinska, je výjimečné svými dvěma dominantou – ostrůvkem s kostelíkem Nenebevzetí Panny Marie, krčícím se uprostřed jezera i monumentálním hradem, čnícím na skále nad jezerem. Panorama zasněžených horských velikánů skvěle zarámuje romantické fotografie a během projížďky po blankytně modrých vodách jezera možná zbude chvilka času i na romantickou báseň.


5. FOTOGENICKÉ SANTORINI

Zkušení turističtí průvodci s oblibou říkávají, že západ slunce nad Santorini je pozdravem řeckých bohů. Vulkanický ostrov, vystupující hrdě z vod Egejského moře, je až kýčovitě krásný. Bílé domky s modrými střechami, zátoky pokryté světlým i tmavým lávovým pískem, skvělá kuchyně, kvalitní víno spolu s vřelou atmosférou vám dají zapomenout na starosti všedních dní a oddat se jen své drahé polovičce.


6. UVOLNĚNÝ AMSTERDAM

Potřebujete svůj vztah okořenit trochou bezstarostnosti? Pak neváhejte a navštivte Amsterdam. Během jediného dne si tu můžete prohlédnout umělecká díla největších malířů 17. století, koupit si kytici tulipánu na místních trzích nebo se projet lodí po některém z vodních kanálů. Amsterdam nikdy nespí a tak neváhejte s návštěvou vyhlášených tanečních klubů.


7. OKOUZLUJÍCÍ BRUGGY

Pohádkově krásné belgické město je právem nazýváno Benátkami severu. A čím si toto, na první pohled, troufalé pojmenování Bruggy, ležící jen 90 km severozápadně od Bruselu, vysloužily? Všudypřítomnou atmosférou belgického středověku, spletí uliček, hustou sítí vodních kanálů, jedinečnými historickými budovami a v neposlední řadě také skvělým pivem a hříšně dobrou čokoládou.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.