Tradiční bramborové škubánky

Kategorie: Recepty z brambor | Kuchyně: Česká kuchyně

Recept: Bramborové škubánky.

Suroviny:
300 g brambor
150 g hrubé mouky
100 g másla
cukr a strouhaný perník, tvaroh, nebo mák na posypání

Postup:
1. Brambory (varný typ C) uvařte do poloměkka
2. Poté brambory sceďte a rozšťouchejte s trochou vody z brambor na hustou kaši.
3. Přidejte mouku a vařečkou vypracujte těsto.
4. Těsto roztírejte směrem ke stranám hrnce, dokud nepřestane lepit.
5. Pak rozpusťte máslo, namáčejte do něho lžíci a vykrajujte škubánky.
6. Podávejte se strouhaným perníkem mákem nebo tvarohem.   
7. Jako příloha se hodí ovocný kompot.   

Dobrou chuť!

Oblíbené recepty:

Květáková pomazánka
Moravský vrabec se zelím
Brokolicová polévka