Boloňské špagety

Kategorie: Recepty z těstovin | Kuchyně: Italská kuchyně

Máte rádi italskou kuchyni? Připravte si jídlo podle jednoho z nejoblíbenějších receptů.

Suroviny (pro 4 osoby):
400 g špaget
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku
1 cibule
50-100 g rajského protlaku
sůl
oregano
100 g strouhaného sýra
 
Postup:
1.Špagety připravíme dle návodu a necháme je dojít.
2.Mezitím v hlubší pánvi na oleji zpěníme cibulku.
3.Přidáme mleté maso s prolisovaným česnekem.
4. Osolíme a okořeníme.
5.Do směsi nakonec vmícháme protlak.
6.Dobře promícháme a krátce povaříme.
7.Slijeme špagety a rozdělíme je na talíře.
8.Na špagety nalijeme omáčku a nasypeme strouhaný sýr.

Dobrou chuť!  

Přečtěte si také: Musaka recept, Recepty z mletého masa