Živá voda z Jáchymova


Mnoho léčebných postupů používá chemické prostředky, léčba radonem je však čistě přírodním zdrojem energie...

Vždyť právě radonová koupel patří k nejúčinnějším balneologickým prostředkům! Během koupele se do těla dostává měkké alfa záření, obsahující minimální množství radonu (0,5%). Do půl hodiny celých 75% radonu tělo dodatečně opustí. Množství záření, které do člověka vnikne během celé třítýdenní léčby je tak srovnatelné s jedním rentgenovým snímkem plic. Radon je proto zcela neškodný, naopak aktivuje regenerační schopnosti těla a výrazně zvyšuje obranyschopnost organismu.

Koupel v radonové vodě přispívá k prokrvení kostí a kloubů, léčí onemocnění páteře a kloubů, působí jako antirevmatický prostředek bez vedlejších účinků a dokáže zmírnit bolest až po 8 – 10 měsíců po léčbě.



Radon pomáhá i po úrazech a operacích i lidem s cukrovkou nebo dnou. Pro mnohé klienty s revmatismem nebo Bechtěrevovou nemocí je léčba radonem nepopsatelnou úlevou. Radonovou kúru lze absolvovat v rámci třítýdenního léčebného programu jáchymovských lázních, a vždy začíná konzultací s lékařem. Jednotlivé koupele lze také brát ambulantně. Podmínkou úspěšné léčebné reakce organismu je minimální počet 11 koupelí.

A jak koupel probíhá? Radonová voda o teplotě 35 – 37˚ C se napouští do vany zespodu. Tento neobvyklý způsob, připomínající vývěry divoké vody, zabraňuje unikání radonu do vzduchu – jak by tomu bylo při klasickém napouštění z kohoutku. Pak už se stačí jen položit na 20 minut do vany a nechat koupel působit. Následuje desetiminutový suchý zábal. Při koupeli působí na kůži pacienta alfa záření emitované radonem.



Záření vybuzuje biologické rezervy pro regeneraci tkání, stimuluje imunitu a vylučování protibolestivých a protizánětlivých látek - endorfinů a hormonu kortisolu. Spouští i antioxydační procesy, které tělo zbavují zbytků civilizačního zamoření, léčiv, chemických a konzervačních látek z průmyslově vyráběných potravin, kouření atd.

Buňky jsou pak odolnější proti působení karcinogenních látek a opakované nízké dávky záření ‚otužují‘ organismus.

Největší jáchymovský poklad – radonová voda – napomáhá tomu, aby se tisíce lidí ročně cítili a pohybovali lépe, mladě a bezbolestně.



Tradiční jáchymovskou kúru a Radonovou kúru pod dohledem lékaře poskytují všechny lázeňské hotely - Běhounek, Curie-Praha-Elektra a Radium Palace. Radonová voda je přiváděna potrubím z cca 3.000 m vzdáleného dolu Svornost do všech lázeňských domů.

Vyzkoušejte i vy léčivý účinek radonu a vysokou odbornost našich fyzioterapeutů.

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA POBYTŮ VITAL, RELAX a FIT VÍKEND V LH BĚHOUNEK OD 7.4 DO 9.5.2013 SE SLEVOU 20%. Tel.: 353 834 444, E-mail: behounek@laznejachymov.cz

Léčebné lázně Jáchymov a.s., T.G.Masaryka 415, 360 51 Jáchymov
Tel.: 353 833 333, E-mail@ info@laznejachymov.cz, www.laznejachymov.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.