Vytvářet různé designy na nehty mě baví, prozradila nám bloggerka Anna

09.08.2012 | Jak být krásná | Rozhovory

Která už přes rok píše blog Dazzlicious coconut http://dazzliciouscoconut.blogspot.cz, prokládaný tématy, jako jsou recenze na kosmetické výrobky, outfity, ale i recepty.

Anno, jak dlouho už si píšeš blog a co je tím hlavním důvodem? Píšou si blog také Tvé spolužačky a kamarádky? Vznikají zde internetová přátelství?
Je to už více než rok, důvod je ten, že mě to baví, svým způsobem naplňuje a dělá šťastnou. Z mých kamarádek si píše blog pouze jedna, takže máme vždy společné téma ke konverzaci. Díky blogu jsem poznala spoustu skvělých holek a s některými už jsem se i viděla, takže ano, rozhodně tu přátelství vznikají.

V čem si myslíš, že je Tvůj blog jiný? 
Každý blog je něčím jiný, protože ho píše někdo jiný. Právě ta osobnost dává blogu kouzlo. Můj blog je takový, že na něm najdete spoustu věcí, nezaměřuje se vyloženě na jednu věc. Třeba obdivuju holky, které stíhají fotit a přidávat outfity každý den, to já bych nezvládala. Nemám tolik oblečení a fantazie :) Naopak takové blogy mohou být občas nudné, proto si myslím, že je lepší psát o více věcech.

Všimla jsem si, že Tvým oblíbeným tématem na blogu jsou nehty a jejich úprava. Odkud čerpáš inspiraci? Jaké současné trendy se ti líbí?
Ano, s tím si vážně dokážu vyhrát. Na youtube je spousta kanálů, kde se inspiruji, třeba cutepolish. Její designy jsou lehké a přitom velice líbivé. Už několikrát jsem se pokoušela její nápady přetvořit a myslím, že celkem úspěšně. S nehty se dokážu piplat i dvě hodiny a svou sbírku laků neustále rozšiřuji. Ze současných trendů se mi nejvíce líbí ombré nehty nebo třpytivé nehty.
 

Máš nějaký tip na laky, které dobře vypadají, ale přitom za ně člověk neutratí majlant?
Ano, takový popis přesně sedí na laky od Essence, nemůžu si na ně stěžovat. Mají velice módní barvy, stojí 30Kč a já jich mám ze všech laků nejvíc. Sice výdrž je někdy mizivá, ale za tu cenu si nehty klidně za 2-3 dny přelakuju znovu, stejně nemám ráda, když mám jeden design na nehtech moc dlouho, třeba týden. Pak už mě to nebaví.
 

Co bys poradila čtenářkám, které mají oslabené nehty se sklonem k třepení? Přece jen zdraví našich nehtů je nejdůležitější. 
Tahle otázka mě navedla k sepsání celého článku, takže odpověď naleznete tam.

A co odlakování?
Patří to k lakování. Používám odlakovače bez acetonu, ale stejně všechny smrdí stejně. Já si na ten smrad už zvykla, jen rodiče to pořád dohání k šílenství! Třpytkové laky lze velmi těžko odlakovat, a proto existuje tzv. alobalová metoda, kterou si můžete osvojit třeba ve videu na mém youtube kanálu.

Chodíš na manikúru? Jaký styl se ti líbí a jaký naopak vůbec ne? 
Nechodím, nikdy jsem nebyla. Upravuji si nehty sama, a protože mám hezké své přírodní nehty, tak nechodím ani na gelové. A popravdě se mi ani trochu gelové nehty nelíbí. Když už, tak jemná francouzská manikúra, nesnáším takové ty přeplácené designy s kytičkami a ovocem z fima, do toho třpytky a všemožné kamínky, to je hnus. Ještě, když jsou nehty moc dlouhé. Naprostý nevkus!

Kromě upravených nehtů jsou důležité také vlasy. Jak pečuješ o ty své? 
To určitě, upravené nehty a vlasy jsou důležitou vizitkou každé ženy! O ty své pečuju, jak to jde, používám různé masky, kondicionéry a balzámy, spreje na ochranu před žehlením (protože si své kroutící se vlasy žehlím), atd. Je to koloběh péče, nikdy bychom o své vlasy neměly přestat pečovat, zaslouží si to. A zvláštní péči jim věnujte u moře na sluníčku, na trhu existuje velká spousta přípravků na jejich ochranu.

A co Ty a móda? Můžeš nám trošku přiblížit svůj módní styl?
Miluju módu, její rozmanitost, nové nápady, staré trendy vracející se zpět, její proměnlivost. Můj styl se vyvíjel od skate oblečení přes pohodlné džíny, tričko a mikinu v pubertě až po dnešek, kdy nejraději nosím sukně a šaty, které bych si předtím na sebe nevzala, ani kdyby mě tahali heverem! Mikiny jsem ze svého šatníku vyřadila úplně, raději mám lehké svetříky a kardigany, a džíny také nosím minimálně. Sleduju módní trendy, některé se mi zalíbí, některé ne, zkrátka si jedu to svoje. 
 

Kde ráda nakupuješ?
Dříve jsem nesnášela sekáče a nechápala jsem, jak si tam někdo může něco tak odporného kupovat. Se sledováním blogů se to změnilo a já se s kamarádkou odhodlala do sekáče vypravit. Žasla jsem, jaké úžasné kousky se tam dají najít, pokud se tomu chvilku věnujete. Od té doby tam chodím strašně ráda a vždycky si tam najdu něco hezkého za pár korun a nestydím se za to. Jinak z obchodů mám nejradši Gate, New Yorker a H&M, ovšem málokdy si něco koupím za plnou cenu. Miluju slevy a troufám si říct, že v nich umím nakupovat!

Zkusila sis někdy něco na sebe ušít nebo vyrobit nějaký šperk?
Jestli jsem si někdy zkusila něco vyrobit sama? Jasně, na blogu mám i rubriku DIY (do it yourself, udělej si sám), kam přispívám čas od času nějakým šperkem či úpravou oblečení.

Další důležitou kategorii na Tvém blogu představují recepty, především na sladká jídla a moučníky. Máš ráda sladké? Hlídáš si svou linii?   
Ano, já totiž raději peču, než vařím, popravdě ve vaření si ještě nejsem tak jistá jako v pečení. Sladké mám opravdu ráda, hlavně různé moučníky s ovocem a ovoce samotné. Samozřejmě, že s tím přichází starost o linii, kterou si nijak výrazně nehlídám, naštěstí nemáme v rodině sklony k obezitě. Ale chtěla bych zhubnout, hlavně stehna, jinak jsem se svou postavou spokojená. Chvilku jsem cvičila s Jillian Michaels, chtěla bych se k tomu po prázdninách vrátit, protože přece jenom ten školní režim je lepší na dodržování cvičení. 

Nemohu než souhlasit. To byla má poslední otázka. Anno, moc děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů.
Já zase děkuji za skvělou příležitost přiblížit můj blog a mou osobnost čtenářům! Díky.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.