VSTUPTE DO SVĚTA FRANCHISY S YVES ROCHER

29.05.2012 | Jak být krásná | Pleť

Yves Rocher je stabilní společnost se silným zázemím a jedinečným know-how získaným na základě mnohaletých zkušeností.

Franchisant získává všestrannou podporu a pomoc nejen v začátcích svého podnikání, ale také po celou dobu trvání franchisové spolupráce.

Francouzská kosmetická společnost Yves Rocher působí na českém trhu od roku 1991. Od roku 2010 působí na Slovensku společnost Yves Rocher Slovakia, která úzce spolupracuje s českou pobočkou Yves Rocher. Dohromady bylo v Čechách a na Slovensku otevřeno již přes 50 obchodů. Samotná značka Yves Rocher má však již padesátiletou tradici. Její kořeny sahají do roku 1959, kdy byla v městečku La Gacilly na území Bretaně panem Yves Rocherem založena společnost nesoucí jméno jejího zakladatele.
 
Práva k fotografii Sophie Zenon.

V obchodech Rostlinné kosmetiky Yves Rocher se zákazníci mohou těšit z více jak 500 výrobků, zahrnujících péči o obličej, o tělo, opalovací přípravky, toaletní vody i líčení. Součástí vybraných obchodů je kosmetický salon, který nabízí speciální kosmetické péče prováděné technikami Yves Rocher.
 
Rostlinná kosmetika Yves Rocher využívá regenerační sílu rostlin, jejich životadárnou energii a odolnost ve prospěch ženské i mužské krásy. Filosofie značky vychází z lásky k přírodě, a proto se při vývoji nových produktů dbá na přísná bezpečnostní a ekologická pravidla.

Jak se stát členem rodiny Yves Rocher?
Jednou z možností je tzv. franchising. Franchisa umožňuje začít podnikat s ověřeným know-how a tím usnadňuje počáteční fázi vstupu do podnikání.
V rámci spolupráce s Yves Rocher existují dva typy franchisy – čistá franchisa a vázaná franchisa. V obou případech je požadován vstupní poplatek ve výši 100 000 Kč bez DPH. YVES ROCHER spol. s r.o. i Yves Rocher Slovakia s.r.o. nabízí do franchisy jak již zavedené obchody, tak obchody zcela nové.
 

Vázaná franchisa
Tato varianta je zpočátku méně finančně náročná, neboť franchisant si pronajímá již hotový obchod a nájemcem je zde společnost YVES ROCHER spol s r. o./ Yves Rocher Slovakia s.r.o. Veškeré platby (např. za nájem, elektřinu atd.) jsou pak franchisantovi přefakturovávány. Výši počátečního kapitálu představuje investice do 1. závozu zboží (od 950 000 Kč, podle velikosti obchodu a prodejní plochy) a již zmíněný vstupní poplatek. Dále se pak jedná o participaci na investicích, která je rozložena do 5 let. Prodejny jsou ve většině případů umístěny v nákupních centrech.
Informace o již zavedených obchodech, které společnost nabízí k franchisování, vám poskytne Lenka Křížová, lenka.krizova@yrnet.com.

Čistá franchisa
V případě této formy spolupráce si franchisant buď prostory (od 30m2) obstarává sám, nebo je již vlastní. Prostory se pak upraví dle norem společnosti. Náklady s tím spojené, jakožto i nákup nábytku či popřípadě vybavení kosmetického salonu hradí franchisant. Dále je potřebný kapitál na 1. závoz zboží a platbu vstupního poplatku.
 

Podpora ze strany centrály
Je samozřejmostí, že podpora ze strany centrály trvá po celou dobu spolupráce. Franchisantovi je předáno know-how. Profesionálně je proškolen jak samotný franchisant, tak i jeho personál. Během celé doby spolupráce Yves Rocher poskytuje propracovanou marketingovou podporu, dále IT a logistiku na klíč.

Pro bližší informace o franchise Yves Rocher v Čechách a na Slovensku kontaktuje Mgr. Lenku Křížovou:
Email: lenka.krizova@yrnet.com
Tel.: +420/234.251.416
Mob.: +420/724.258.413
www.yves-rocher.cz
www.yves-rocher.sk

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.