Uspořádejte zahradní party, na kterou nikdo nezapomene

11.03.2018 | Bydlení | Nákupy | Volný čas

Říká se, že neplánované akce bývají nejlepší. Jestliže však chcete u svých přátel zabodovat a okořenit jim nadcházející léto dokonalým zahradním dýchánkem, potom byste jej měli naplánovat s předstihem. A vzhledem k tomu, že zahradní grily, nábytek, nebo třeba párty stany se nyní dají pořídit za opravdu jedinečné ceny… kdy jindy začít než právě teď?

Vyzrajte na počasí party stanem

Základem každé úspěšné zahradní party je nejen dobré jídlo, pití a zábava, ale především hezké počasí. Jak se ovšem na nevyzpytatelnost letních bouřek připravit? Nemáte-li na zahradě pergolu ani jiný přístřešek, potom na nepříznivé počasí vyzrajte  . Ten lze využít jak na letní grilování s přáteli, tak na narozeninové oslavy, nebo při prodejích například na farmářských trzích. Pokus se pořádáním večírků, svateb a dalších významných akcí živíte, bez kvalitního party stanu se neobejdete. Využijte zimních výprodejů a pořiďte si párty stan, třeba právě od firmy Hawaj.

BYOB vám ušetří starosti s nákupem pití

Vyzvat své přátelé, aby si přinesli svou vlastní láhev alkoholu rozhodně není nezdvořilé, ba naopak, typ zahradních slavností zvaných BYOB (bring your own bottle) si to dokonce žádá. Každý si vybere pití dle svého gusta a vám alespoň zbyde více času na přípravu domácích limonád. Zapomeňte na klasickou „malinovku“ a překvapte své hosty třeba levandulovou nebo okurkovou limonádou.

Buďte ekologičtí a zredukujte na své akci množství plastových kelímků; alkohol můžete podávat i jinak. Na jednu z nejoblíbenějších možností servírování lze pasovat melounové bowle, jejichž kouzlo tkví ve vydlabání melounu a jeho následném napuštění oblíbeným alkoholickým nápojem. Sklidíte úspěch, ačkoliv příprava vám zabere jen chvíli.

Grilujte jednoduše a zdravě

Při grilování používejte čerstvé bylinky a masné pokrmy odlehčete třeba opečeným lilkem, bramborami (pečenými v alobalu a podávanými s dipem ze zakysané smetany a česneku) a pestrými saláty. Citronová šťáva, kousky pomeranče nebo hroznové víno vykouzlí ze sebefádnějšího salátu chuťově zajímavý kulinární počin.

Kdo si hraje, nezlobí

O prolomení ledů se na zahradním dýchánku postarají hry jako pétanque nebo beer pong. Při beer pongu se strefujete pingpongovým míčkem do soupeřových kelímků s pivem, které soupeř musí po úspěšném zasažení vypít. O popularitě této hry svědčí i to, že se v ní pořádají světové turnaje.

Silné mrazy co nevidět odezní a my ve vzduchu opět ucítíme horké letní noci strávené s přáteli na zahradě. Své o tom ví i firma Hawaj, která si pro vás připravila nůžkové či párty stany za jedinečné ceny. Vyzbrojte se proto zavčasu a pořádejte letní akce, na které vaši hosté nikdy nezapomenou.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.