Ty nejhezčí květiny pro vaši maminku


Sotva máme za sebou Mezinárodní den žen, začínáme přemýšlet, čím potěšíme maminku na Den matek. Bonboniéra je už ohraná, navíc letos hrozí, že se za maminkou možná ani osobně nedostaneme. Cos tím? Pošlete jí kytičku!

Ženy květiny zbožňují

Co potěší každou ženu bez rozdílu věku? Krásná a voňavá květina darovaná z lásky. Je přitom úplně jedno, zda jste ji natrhali na zahrádce, louce, nebo koupili v květinářství. Nejdůležitější je skutečnost, že ji darujete upřímně od srdíčka.


Jaká květina je ideální právě na den matek?

Ať už vybíráte kytičku k jakékoli příležitosti, vždy se řiďte osobními preferencemi obdarované. Pokud má ráda červené růže, darujte jí je. Dává přednost narciskám? Proč ne? Nebo jsou jejími favoritkami kaly? Taky dobrá volba. Jenže co dělat, když má žena ráda květiny obecně a nemá žádnou nejoblíbenější? Pak si nechte poradit od zkušeného floristy, nebo sáhněte po osvědčené klasice.

 

Růže nikdy nezklame

Královna květin je klasika, se kterou nikdy nešlápnete vedle. Červené růže vyjadřují lásku, růžová zase ocenění. Žlutá představuje přátelství, bílá pravdu a úctu.


Náš tip: Nebojte se růže kombinovat s dalšími květinami. I s chryzantémami, gerberami nebo alstromeriemi vypadají úchvatně.


Tulipán je král jara

Tulipány jsou na jaře oblíbenou květinou. Na trhu jsou v mnoha barvách, jejich mix rozzáří každou místnost. Symbolizují lásku a slávu, vyčarují úsměv na každé tváři.


Víte, že i tulipány promlouvají? Jejich prostřednictvím své mamince řeknete, že si jí opravdu vážíte.

 

Pastelové gerbery jsou skoro stejně oblíbené jako růže

Jaké květiny šlapou růžím co do obliby nejvíc na paty? Jednoznačně gerbery, které vynikají velkými pravidelnými květy v pastelových barvách. Nejčastěji mají žlutý střed obklopený bílými, žlutými, růžovými, oranžovými nebo červenými lístky, krásně ale vypadají i ty s tmavým středem.


Náš tip: Gerbera vyjadřuje upřímnost, je symbolem věrnosti a pravé lásky.


Jedněmi zatracovaná, druhými milovaná. To je chryzantéma!

Chryzantémy dokáží projasnit každý den. Ještě poměrně nedávno byly považované za smuteční květiny, dneska ale dobývají i vázy v našich domovech.

A není se čemu divit, květináři z nich umí vykouzlit překrásnou kytici. Navíc jimi říkáte, že si vážíte vašeho vzájemného vztahu. Co víc si maminka může přát?



Krásná a vznešená lilie

Překrásná květina, kterou si prostě zamilujete. To je lilie, která ve váze vydrží dlouho čerstvá. Navíc nádherně voní a jsou symbolem čistoty a nevinnosti.

Jakou květinu darujete své mamince letos vy?

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.