Rozhovor na téma prodloužení vlasů

11.03.2013 | Jak být krásná | Vlasy

Která z nás by nechtěla být krásná. Jenomže dokonalá pleť, nalíčení a módní outfit nejsou všechno. To co je na první pohled vidět jsou vlasy. Stále více žen přemýšlí o jejich prodloužení či zahuštění.

S první myšlenkou na zkrášlení vlasů se však vyrojí spousta otázek či pochybností, proto jsme vyzpovídali paní Janu Skarabellovou, odbornici na prodlužování vlasů ze salonu Dokonalé vlasy. Certifikovaný salon je špičkou v tomto oboru, což dosvědčuje i fakt, že jsou zde provozovány kurzy na prodlužování vlasů.

Pro koho je prodloužení vlasů vhodné a komu byste jej nedoporučila?
Prodloužení vlasů je v dnešní době díky různým technikám dostupné pro 99% žen. Ženy se zdravými a pevnými vlasy mají výběr celkem jednoduchý, mohou zvolit jakoukoliv techniku prodloužení vlasů: ring, keratin, bellargo, pásková technika, uzlíky, extendmgic atd.
Ženám, které mají vlasy oslabené nešetrným zesvětlováním nebo barvením, ženám s jemnými nebo prořídlými vlasy jednoznačně doporučujeme techniku extendmagic, která již vlasy dále nezatíží a díky svému složení nevysušuje vlastní vlasy v místě spoje.



Může prodloužení vlasů podstoupit i člověk s kožními potížemi?

Předpokládám, že máte na mysli kožní potíže v pokožce hlavy. Zde vždy doporučujeme konzultaci s kožním lékařem, zda vůbec doporučí zahuštění nebo prodloužení vlasů. Naše studio má velmi dobré zkušenosti se zákazníky, kteří trpí lupenkou /v oblasti vlasové pokožky/. Je pravda, že těchto zákaznic máme jen pár, ale i přesto žádná z nich nepozoruje žádné zhoršení.

Je potřeba nějaká příprava vlasů před prodloužením?
Vždy doporučujeme osobní konzultaci se stylistou, který bude prodloužení či zahuštění vlasů provádět. Konzultace je zcela nezávazná. V rámci konzultace se dozvíte počet potřebných pramenů, podle kvality vašich vlasů by vám měla být doporučena technika a hlavně by vám měl kadeřník ukázat, jaké vlasy vám budou aplikovány. Nebojte se říci svou představu, ptejte se na cokoliv, čemu nerozumíte. Většina salonů provádí konzultaci zdarma.

Jaké vlasy se na prodloužení používají?
Na prodloužení se používají vlasy různé kvality, záleží na salonu, který zvolíte. Samozřejmě od kvality vlasů se odvíjí i cena za prodloužení. Nízká cena však ne vždy zaručí krásné a kvalitní prodloužení. Je nutné si uvědomit, že kvalitní vlasy mají na trhu určitou cenu. My pracujeme pouze se slovanskými vlasy, které jsou totožné s těmi, které nám rostou na hlavě.



Jaké techniky prodloužení vlasů existují a jaké doporučujete?
Jak jsem se již zmínila na začátku, v dnešní době existuje spousta technik s různými názvy: nejznámější technikou v naší zemi je určitě keratin. Dále pak technika micro ring nazývaná také flash point nebo rinex, pásková technika nazývaná také pu – extension, tapex. Bellargo, bond plus, uzlíková technika, japonské řetízkování, extendmagic a spousta dalších. Jakou techniku prodloužení osobně doporučuji? To nelze říci jednoznačně, obecně zastávám názor, že žádná z výše uvedených technik bez rozdílu vlasy přímo nepoškozuje při dodržení určitých podmínek: správný výběr techniky a vlasových pramenů dle kvality vlasů zákaznice, správná aplikace pramenů a následná péče samotné zákaznice.
Pro zjednodušení mohu uvést příklad, pokud si barvíte vlasy nevhodnou nebo nekvalitní barvou, nemůžete čekat krásné zdravé vlasy. Ale jestliže je vašim vlasům dopřána kvalitní barva s ochrannými složkami, ihned po její aplikaci poznáte rozdíl. A to stejné se děje i při prodlužování vlasů. Proto věnujte svůj čas a absolvujte konzultaci, sama se na místě přesvědčíte o zkušenostech stylisty. Naslouchejte svému instinktu, ten většinou nelže. Uvědomte si, že prodloužení vlasů není jednorázová záležitost, budete stylistu navštěvovat v průměru co  3 – 5 měsíců, po dobu několika let a vytvoříte si mezi sebou určitý vztah, který by měl být založen na důvěře. Možná se vám to zdá směšné, ale upřímně, budete navštěvovat salon, ve kterém je vám personál z nějakých příčin nesympatický? Určitě ne.
Pokud se rozhodnete vlasy prodloužit doporučuji obejít i více salonů, utvořit si představu, ptejte se kamarádek, které samy nosí prodloužené vlasy. Ptejte se na výhody i nevýhody prodloužených vlasů. 

Je prodloužení vlasů trvalé? Musí se opakovat?
Prodloužení a zahuštění vlasů bohužel trvalé není. Je to stejné jako s doplněním nehtů. Vaše vlasy stále rostou a tím dochází k odrůstání spojů od hlavy. Cca po 3 – 5 měsících se provádí tzv. „posunutí pramenů“. Za jak dlouho navštívíte salon záleží nejen na zvolené technice prodloužení, ale také na rychlosti růstu vašich vlasů. Máme některé zákaznice, které absolvují posunutí pramenů jednou za 6 měsíců.

Můžou se prodloužené vlasy česat běžným hřebenem?
Prodloužené  a zahuštěné vlasy se mohou česat pouze kartáči a hřebeny určenými na prodloužené vlasy. Velmi kvalitní jsou kartáče zn. Sibel. Kombinace přírodních štětin s umělými vám umožní dostatečné pročesání vlasů bez poškození spojů. Kartáče jsou trvanlivé a hlavně za dostupnou cenu.

Je možné prodloužené vlasy žehlit nebo naopak kulmovat?
Ano. Za předpokladu, že máte aplikovány skutečně lidské vlasy, můžete vlasy kulmovat, žehlit, natáčet na natáčky atd. Samozřejmě je vždy nutné dávat pozor na samotné spoje. Opět záleží na technice, kterou máte aplikovanou.

Smí se prodloužené vlasy odbarvovat, barvit nebo dávat na ně „trvalou“?
Ano. Prodloužený vlas se chová trošku jinak než vlas vlastní, z toho důvodu doporučujeme před jakýmkoliv chemickým zásahem, zvážit spolu s kadeřníkem, zda je to možné. Všeobecně jakýkoliv lidský vlas je možné barvit, odbarvovat, trvalit, tudíž i vlasy určené k prodloužení je možné takto upravovat.

Paní Skarabellová, děkujeme Vám za příjemný rozhovor a cenné informace. Věříme, že jsme tímto odbourali předsudky a obavy čtenářů a přesvědčili je o tom, že dnes již může mít pěkné vlasy opravdu každý. Více na www.dokonalevlasy.cz.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.