Plavky pro každou postavu


Venku je již krásné teplé počasí, dovolenková sezóna se pomalu blíží, a tak je nejvyšší čas zaměřit se na plavky.

Pro ty z vás, které plánují jejich nákup, přinášíme pár tipů jak na to, aby se vám plavky nejenom líbily, ale aby vám i seděly a cítila jste se v nich skvěle.

Při výběru plavek je jedním z nejdůležitějších parametrů druh aktivity, které v plavkách plánujete vykonávat.

Slunění
Plánujete na dovolené jenom slunění a občasné zchlazení v bazénu nebo v moři? Můžete si koupit opalovačky. Jsou to plavky z jemného materiálu, které propustí dostatek slunečných paprsků, obvykle minimalistického tvaru. Můžeme sem zahrnout také bikini, podprsenku ze dvou trojúhelníčků na šňůrce a kalhotky podobně. U plavek, které jsou prodávány jako opalovací, doporučujeme zjistit, zda se v nich můžete koupat. Mohou mít nižší odolnost vůči chloru nebo solím.

Plavky opalovačky

Plavání v bazénu
Pokud v létě často navštěvujete bazén s chlorovanou vodou a ráda a dlouho se koupete, hledejte plavky se zvýšenou odolností vůči chloru. Barvy i materiál u takových plavek vydrží výrazně déle. I tak je ale po každém vykoupání propláchněte ve studené vodě. Co se týká střihu, doporučujeme spíše sportovní střihy, které se dostatečně pevně udrží na těle, i když si skočíte šipku.
Koupání v rybníku
Často navštěvujete české či slovenské přírodní nádrže? Tak jistě víte, že bílé háčkované plavky nejsou ty pravé. Pro koupání v rybníku vybírejte spíš tmavší barvy a pevnější nenáročné materiály, které ustojí bláto, řasy a sinice rozptýlené ve vodě. Světlé materiály často zešednou anebo získají nazelenalé tónování.
Sportovní aktivity
Hrajete ráda plážový volejbal, minigolf nebo jste zvyklá v plavkách dokonce běhat? Zaměřte se na klasický střih, dostatečně pevný košíček, a pevné širší ramínka. Správná velikost vrchního dílu je obzvlášť důležitá, aby měla vaše prsa dostatečnou oporu. Číslování plavek by mělo odpovídat číslování podprsenek. Velikosti vrchního a spodního dílu by měly být vzájemně kombinovatelné. Kalhotky vybírejte raději pevnější, ty na šňůrky by se vám mohly při sportu lehce rozvázat.

Číslování plavek je důležité

Matky malých dětí
Matky dětí by měly vybírat podobně jako sportovní typy. Malé ručičky, často nevědomky potáhnou tu nejméně vhodnou šňůrku. V brouzdalištích pak matky jednou rukou zachraňují dítě, druhou své plavky.

Druhým neméně důležitým kritériem je typ postavy

Plnější až velké poprsí
Pro větší poprsí doporučujeme plavky spíše klasického střihu s dostatečně silnými ramínky. Důležitá je správná velikost, případné nedostatky související s velikostí, jsou více viditelné než u prádla. Při zkoušení se zkuste předklonit, prsa nesmějí vypadnout. Rozdílnou velikost prsou je možné zamaskovat efektním řasením košíčku. Pro poprsí přibližně do velikosti košíčku F si můžete dovolit i pevnější trojúhelníčky, trojúhelníčky s kosticí, nebo moderní bandáž se skrytou kosticí.

Klasické plavky se silnými ramínky

Postava typu hrušky
Pravidlo zní odpoutat pozornost od spodní části a přesunout ji na horní. Doporučujeme výraznější vzor na topu a jednobarevné, jednoduché kalhotky. Ženy s postavou typu hrušky nemají povětšinou výrazné poprsí, vrchní část je ale možné zvýraznit širší bandáží, mladistvými volánky nebo tankinami. Šortkové kalhotky naopak nejsou příliš vhodné - sice zamaskují celulitidu, ale množství látky přiláká více pozornosti a navíc opticky zkrátí nohy.

Problematické partie
Máte docela hezkou postavu, ale po porodu jste ještě nestihla vypracovat bříško? Lze ho zamaskovat tankinami ale také kalhotkami s řasením nebo ohrnovací vrchní částí. Boky a zadek lze obléknout do kalhotek s delší nohavičkou, šortek nebo kalhotek inspirovaných 50. léty. Novinkou této sezóny jsou pak kalhotky spojené s krátkou sukýnkou. Nevyhnutelností jsou plážové šaty, kaftan nebo alespoň pareo, ideálně sladěné s barvou plavek.

Jednodílné plavky pro plnější postavy

Drobná postava, malá prsa
Vyberte si sportovnější trojúhelníčky s kosticí či bez, nebo podprsenku push-up ideálně vyztuženou nenasákavým materiálem. Zvažte plavky silně vycpané vrstvou materiálu, které vám po namočení nevyschnou ani za několik hodin. Nemusí to být pro každou ženu příjemné. Pro drobnou postavu je vhodný jemnější vzor, nebo pásek u kalhotek.

Sportovnější plavky

Posledním ale ne málo důležitým kritériem je barva. Plavky se vám musí líbit. Černá je dlouhodobě oblíbená a elegantní ale na pláži poněkud nudná. Nebojte se letních svěžích barev a výrazných vzorů.

www.braexpert.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.