Nehladovět a zároveň spalovat tuky – jde to?


Každé ženě, která potřebuje snížit svou váhu, je jasné, že bez správného stravování a spalování tuků to nepůjde. Víte však, že tuky lze spalovat nejenom sportem, ale i vhodně zvoleným jídelníčkem? Poradíme vám, jak sestavit ten správný, aby byl výsledek zaručen.

Pravidelná a vyvážená strava je pro redukci hmotnosti nebo udržení skvělé formy nezbytná. Radí to každý výživový specialista všude možně, ale jak to dodržet v reálném životě plném pracovního nasazení, převážení dětí z kroužku na kroužek nebo občasného povyražení na noční party, to už většinou neporadí. Také je všeobecně známo, že lépe než krátkodobé diety funguje komplexní změna životního stylu a stravovacích návyků. Neodbývat se během dne a nedoplňovat chybějící energii mohutnou večeří, ale naopak přísun kalorií rovnoměrně rozdělit. Podle dlouhodobě testované modelové strategie platí, že byste během dne měla jíst častěji malé porce jídla, to znamená takové, které obsahují cca 200–500 kalorií, z toho kolem 20 gramů bílkovin, trošku esenciálních aminokyselin a malou porci kvalitních složených sacharidů. Zní to opravdu složitě. A k tomu je ještě třeba důslednosti a preciznosti, protože jen vhodná a pravidelná strava dokáže váš metabolismus nastartovat ke spalování tuků. 

Pomocníkem pro ty z nás, které nemohou svůj život zasvětit pouze obíhání obchodů s čerstvými surovinami a přípravou pěti až šesti jídel denně, včetně předchozích propočtů kalorií s kalkulačkou v jedné ruce a kalorickou tabulkou v druhé, mohou být nápoje nahrazující jídlo, které jsou často označovány také jako koktejly na hubnutí.  

Které koktejly na hubnutí vybrat?

Podle pestrých reklam se zdá, že výrobci nalezli prášek, který po rozmíchání s vodou dokáže zázraky. Ty samozřejmě nedokáže ani ten nejlepší, dokonce plno výrobků ani nedosahuje požadovaných nutričních kvalit, které do svého jídelníčku potřebujete zařadit. Pokud tedy vybíráte vhodný koktejl na hubnutí, který vám má pomoci opravdu zhubnout, je nutné složení porovnat s výše uvedenou tabulkou. Mezi vhodné kandidáty, kteří splňují nutriční předpoklady, patří například koktejl Diet Pro Meal.

Diet Pro Meal

V jedné dávce obsahuje 192 kalorií, 26 gramů vysoce kvalitních bílkovin a pouze 18 gramů řiditelných sacharidů. V čem je ještě bonus tohoto koktejlu? Každá porce obsahuje funkční ingredience, jako je standardizovaný extrakt ze zeleného čaje pro oxidaci tělesného tuku, vlákninu Actilight nebo vícefázový protein, který kontroluje chuť k jídlu. Kromě toho obsahuje vitaminy, které podporují energii, metabolismus a dietu podporující esenciální tuky, v podobě látky CLA neboli kyseliny linolové. Ta se dříve v dostačném množství vyskytovala v hovězím mase a kravském mléce, avšak mléko běžně chovaných krav bez možností přirozené pastvy neobsahuje CLA tolik, aby pokrylo naši potřebu.

Příklad jídelníčku s koktejlem na hubnutí

Snídaně: Koktejl Diet Pro Meal 
Svačina: Jogurt a hrst mandlí  
Oběd: Kuřecí prsa, brambory, čerstvý zeleninový salát
Odpolední svačina nebo svačina před tréninkem: Koktejl Diet Pro Meal
Svačina po tréninku (pouze ve dnech tréninku): Koktejl Diet Pro Meal
Večeře: Tuňák se zeleninou a celozrnným pečivem

Zdravý oběd

Takto navržený jídelníček nejenom že sám napomáhá redukci hmotnosti, ale také vytváří příhodné podmínky pro efektivní účinky dalších dietu podporujících produktů – spalovačů.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.