Nebezpečné diety, kterým je lepší se vyhnout


Dieta je pro někoho sprostým slovem, pro jiného zase každodenním chlebem. Chceme-li zhubnout, často se upínáme právě k nejrůznějším dietám, od kterých si slibujeme rychlé a viditelné výsledky.

Bohužel ne všechny diety jsou zdravé, ba spíše naopak. Většina z nich není pro tělo zrovna prospěšná a některé jsou dokonce nebezpečné. Chcete prozradit, které to jsou?

Dieta podle Breathariánů

Znáte breathariánskou dietu? Pokud ne, pak je to dobře. Tahle dieta je totiž na hlavu postavená a založená na přesvědčení, že člověk jídlo k životu vůbec nepotřebuje. Kdo tuhle dietu dodržuje, ten se stravuje pouze vzduchem, sluníčkem a tzv. pránou, což je podle příznivců této bláznivé diety jakási neviditelná vesmírná síla. Od této diety ruce pryč!

Dieta jako pro miminka

Nikdo samozřejmě nechce, abyste dětem nastavili dietní režim - to rozhodně ne! My mluvíme o tzv. batolecí dietě, při které konzumujete pouze rozmixovanou stravu. Ne, opravdu si neděláme srandu a skutečně se najdou tací, kteří jsou ochotni mixovat všechno se vším na kaši a tuhle „dobrotu“ pak do sebe ládovat ve velkém. Dieta to možná bude účinná, ale tím způsobem, že všechna kila, která shodíte, po ukončení této batolecí diety zase naberete zpátky. A to i s přídavkem!

Dieta inspirovaná obdobím pravěku

O čem že je to řeč? O paleolitické dietě, která jako by pocházela z dob pravěku. Konkrétně se inspiruje starší dobou kamennou, od které získala i svůj název. A co je cílem této podivné a podezřelé diety? Možná vás to překvapí, ale při paleolitické dietě musíte zvýšit množství tuků ve stravě, což znamená konzumovat o to více masa a tuků živočišného původu. Logicky vzato se tahle kombinace neslučuje s tím, jaké by asi byly výsledky, že?

Vatová dieta je nesmysl

Jako poslední zmíníme vatovou dietu, která skutečně existuje, a podstupují ji jen ti, kteří to asi v hlavě nemají tak úplně v pořádku. Při této dietě někteří jedinci jedí vatové tamponky, které si namočí třeba do džusu nebo do vody, aby šly lépe spolknout. A co na to říkají odborníci? Pokud nejste sebevrazi, tuhle dietu zkoušet nebudete.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.