Manuál pro krásnou a zdravou pleť

22.03.2017 | Pleť

Za krásnou a zdravou pletí stojí od určitého věku zcela jistě pravidelná a správná péče. Řada žen ale dělá mnoho zbytečných chyb.

Čistota, výživa a ochrana, to jsou tři základní věci, na které bychom měli každý den pamatovat. Ráno pleť vyčistěte, poté použijte vyživující přípravek. V letním období lehčí emulzi či gel, v zimě naopak hutnější krém nebo rostlinný olej. Krém by měl plnit také ochrannou funkci, hlavně proti UV záření. Večer na odlíčenou a vyčištěnou pleť naneste noční péči. Ideálně až těsně před spaním, protože během spánku probíhají regenerační procesy nejsilněji.S prevencí prvních vrásek, zejména v očním okolí, by se mělo začít už po třicátých narozeninách.

Na co ještě myslet?
Nezapomínejte na krk a dekolt. Na krku totiž nemáme téměř žádné mazové žlázy a kůže tam stárne velmi rychle. Při nanášení krému postupujte odspoda nahoru – ať už u obličeje, krku či dekoltu. Kolem očí pak přípravky nanášejte jemnými doteky od vnějšího koutku pod okem směrem k vnitřnímu koutku a zpět potom horem zpět. Štětce či houbičky na make-up pravidelně omývejte v mýdlové vodě a také často obměňujte. Přežívají zde mikroorganismy, které mohou pleť podráždit.

Vyloupněte se do krásy
Jednou týdně bychom si měli dopřát pleťovou masku. Masky se nanášejí na vyčištěnou pleť a po použití je vhodné dodat krém či gel. Na mastnou pleť je vhodná například Čisticí maska tužebníková od české aromaterapeutické značky Nobilis Tilia s příjemnou citrusovou vůní. Směs přírodních jílů a bylinných extraktů pleť vyčistí do hloubky a pleť tak zbavíte přebytečného mazu a černých teček. Po použití budete mít na pleti sametově hedvábný pocit.

Suchá a citlivá pokožka vyžaduje hydratační a výživné prostředky, které pleť nevysušují a podporují elasticitu. Mezi takové patří třeba Zklidňující maska avokádová. Chladivá maska zmírňuje podráždění, zarudnutí, tvorbu šupin a pocity pnutí. Lecitin, glycerin a D-panthenol pleť hydratují a posilují její pružnost. Avokádový olej, Aloe vera a heřmánkový a levandulový extrakt zvyšují odolnost pleti. Tvář je po použití jemná a vláčná a vůně po amyrisovém dřevu a levanduli zklidňuje i mysl.

Máte-li zralou či unavenou pleť, vyzkoušejte Vypínací masku alginátovou. Alginát, který se získává z norské mořské řasy, je v této slupovací masce zkombinovaný s čokoládou. Maska pokožku doslova nasytí aktivními látkami a výsledek je okamžitý.

Občas vezměte úklid pleti z gruntu
Jednou za měsíc není na škodu dopřát svojí pleti peeling. U velmi citlivé pokožky se mu však raději vyhýbejte. Od asi 40. roku ošetřujte pleť ještě regeneračním sérem. Jednou za měsíc byste pak měla absolvovat ošetření pleti u kosmetičky. To většinou obsahuje důkladnou masáž obličeje, dekoltu a šíje a mikromasáž očního okolí. Díky tomu se výživné a hydratační přípravky dostanou hluboko do pokožky. Masáž také podporuje regeneraci a obnovu buněk.

Největší hříchy podle kosmetických odbornic
Vybíráme si kosmetiku nevhodnou pro naši pleť. Pleť je pak buď příliš mastná, nebo naopak přesušená. Máme pocit pnutí, objevují se různé pupínky či zčervenání. Také používáme prošlou kosmetiku. Riskujeme tak podráždění a vyrážku, někdy i závažné alergické reakce nebo záněty očí. Pleť čistíme nedostatečně nebo nešetrně. Některé ženy podceňují ranní čištění pleti. To je však chyba – pleť ve spánku intenzivně regeneruje, a proto je nečistoty potřeba očistit. Důkladně, ale vždy šetrně. Zejména kolem očí, kde je kůže velmi tenká a citlivá. Málo pleť hydratujeme, s čímž souvisí i nekvalitní pitný režim.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.