K čemu se využívá laser Slim Lipo v estetické chirurgii?


Jak napovídá samotný název, laser Slim Lipo se v estetické chirurgii využívá k odsátí nežádoucího tělesného tuku.

Ve srovnání s klasickou metodou liposukce má však laserem asistovaná liposukce několik zásadních předností, které rozvedeme níže. Laser se rovněž využívá při odstraňování nadměrného pocení.

Výhody laserové liposukce

Liposukce je metoda estetické chirurgie, která slouží k odstranění přebytečného tělesného tuku. Pokud dochází k odsátí většího množství tuku, anebo se zákrok provádí pacientům starším 40 let, zůstává po něm nevzhledná vytažená kůže. V případě laserové liposukce SlimLipo, která dokáže fixovat kůži i podkoží ke spodním vrstvám a zanechat tak pokožku vypnutou bez nerovností, k tomuto nežádoucímu efektu nedochází. Protože laser stahuje a vyhlazuje kůži i podkoží, je metoda SlimLipo vhodná právě také pro pacienty starší 40 let, jejichž kůže ztrácí svou elasticitu. Další předností této metody je větší ohleduplnost vůči tkáním. Metodu lze aplikovat na všechny části těla, které se ošetřují v rámci klasické liposukce, ovšem její výhody pacienti nejvíce ocení v oblastech s nízkou elasticitou kůže, zejména v podbradku, na zadních plochách paží, břiše a vnitřních plochách stehen.

Jaký je průběh zákroku

Průběh laserem asistované liposukce se od klasické liposukce příliš neliší, hlavní rozdíl spočívá v tom, že se pro část úkonu používá laserový přístroj. Pacient během zákroku nepociťuje bolest, protože se provádí v lokální anestezii. Do ošetřovaných partií je vpraven tumescentní roztok, který způsobí znecitlivění tkání, a zároveň rozvolnění tukových buněk. Následně jsou partie ošetřeny tenkou laserovou kanylou. Tato metoda liposukce nezanechává vytahanou kůži ani jiné stopy (jako jsou jizvy), protože laserový paprsek pracuje se dvěma délkami polarizovaného světla: zatímco první rozpouští tuk, druhá způsobuje retrakci (stažení tkání). Nakonec se odsává již zkapalněný tuk jemnou kanylou. Přestože výsledek je viditelný ihned po ošetření, retrakce tkání pokračuje ještě 3 měsíce po zákroku. V některých případech, například při ošetření podbradku, často postačí pouhé ošetření laserem.

Využití pro odstranění nadměrného pocení

Laserový přístroj Slim Lipo se rovněž využívá k odstranění hyperhidrosy – nadměrného pocení, které představuje především pro ženy nepříjemný problém, za něž se ve společnosti stydí. Vzhledem k tomu, že pocení je proces sloužící k regulaci tělesné teploty, jeho omezení se provádí pouze v oblasti podpaží. Princip spočívá v laserovém ošetření vrstvy tuku, ve které jsou uloženy potní žlázky. Potní žlázky jsou koagulovány a jejich počet je redukován, čímž dochází k omezení pocení. (Zkapalněný tuk i se zbytky potních žlázek se pak odsaje kanylou jako v případě liposukce.) Zákrok se provádí ambulantně, je bezbolestný a ve více než 90% případů nevyžaduje opakování.

Uvažujete o nějakém estetickém zákroku? Zajímají Vás zkušenosti ostatních? Anebo byste se ráda svěřila se svými vlastními zkušenostmi? Vstupte do naší diskuse níže.

V článku byly použity informace z webů PerfectClinic.cz a Plasticka-chirurgie.info.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.