Jak mít krásnou pleť? Dopřejte jí ovocné kyseliny!

20.08.2011 | Krása a móda | Pleť

Ovocné kyseliny (ty čerstvé, samozřejmě) účinkují stejně dobře jako ty, které můžeme najít v oblíbených, ale drahých krémech a v další pleťové kosmetice. Ušetřete peníze a nahraďte běžnou kosmetiku ovocnými plody. Uvidíte, že příroda nás nikdy nezklame.

ANANAS
Obsahuje enzymy, které Vám pomohou vyhladit Váš dekolt. Stačí přidat vymačkanou ananasovou šťávu do obyčejného krému /například Nivea/, nebo si jen samotnou šťávou potírat dekolt a celou oblast výstřihu. Jde o osvědčený recept na vypnutou pleť podle jihoamerických krásek.

CITRON
Lesk, regenerace a hydratace v jednom. Na vlasy působí jako zázrak. Projasní je, zesvětlí a zregeneruje. Stejně tak i Vaše pleť bude zářit čistotou a svěžestí.

HROZNOVÉ VÍNO
Velký bojovník proti vráskám! Vymačkaná šťáva z hroznů pozastaví a zpomalí tvorbu vrásek a celkově vrátí život unavené a povadlé pleti. Ideální druh na potírání obličeje jsou modré hrozny. Stačí rozpůlit kuličku a přejíždět si s ní veškeré problémové partie.

JABLKO
Těm, co mají problematickou pleť, doporučujeme sníst jedno jablko denně. Samozřejmě, že by se mělo nejen jíst, ale i ,,mazat“ na pleť. Vyhlazuje pleť a stahuje póry. Vytvořte si přírodní účinnou masku. Potřebujete: jedno nastrouhané jablko, půlku bílého jogurtu, namletou skořici a lžíci medu. Vše smíchejte a nanášejte dle potřeby na dekolt, krk i obličej.

KOKOS
Mastnější pleť bude opět svěží, pokud jí dopřejete pleťovou masku z kokosu - namixujte dužinu z kokosu s dvěma polévkovými lžícemi bílého jogurtu. Směs naneste na obličej a dekolt. Po dvaceti minutách působení smyjte.

MERUŇKA
Meruňky mají blahodárný vliv na všechny typy pokožky. Pomáhají dokonce i léčit ekzémy, akné a vyrážky. Snězte denně po pěti meruňkách. Obsahují spoustu antioxidantů a minerálů.

Autor: Mia Doxanská

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.