Dámská móda 30. léta

26.01.2012 | Dámská móda

Hledáte inspiraci pro Váš šatník? Nahlédněte do historie, jak vypadala móda ve 30. letech. Dámská móda 30. léta zdůrazňovala feminní look, ale ve srovnání s předešlými 20. léty byla mnohem konzervativnější.

Decentní feminní look
Módní svět byl ve 30. letech silně poznamenán politickými okolnostmi. Zatímco 20. léta plná optimismu a hospodářské prosperity přála krátkým sukním, v následující dekádě se délka sukní opět prodlužuje. Sukně se rozšiřují, pas vyniká v kontrastu k širokým bokům, a často se zdůrazňuje vázačkami. Feminní look však zůstává, jen je poněkud decentnější. Dlouhé štíhlé rukávy dodávají oděvům na eleganci. Pas se zdůrazňuje vázačkami.
 

Tlumené barvy a zajímavé vzory

V módě jsou decentní tlumené barevné odstíny, na kterých mohou dobře vyniknout zajímavé vzory inspirované nejen geometrickými tvary, ale také exotickými motivy. Outfit 30. let je doplněn hladkým šarmantním účesem, nejlépe ofinou asymetrického střihu, jakou nosila Greta Garbo. Návrháři se mohou radovat z nových synteticky vyráběných materiálů, jako je rayon, vlna nebo hedvábí.  

Foto: www.bluevelvetvintage.com, www.dogpossum.org

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.