Móda, která letí!

22.10.2009 | Krása a móda

Víte, co letos letí kromě spadaného listí poháněného větrem? No přeci aktuální módní trendy!

Květinové vzory, tulipánové střihy sukní, nařasené šaty zdůrazňující ženskost, stejně jako trička s obličeji, sexy šatovky a prodloužené rukavice nesmí ve Vašem šatníku rozhodně chybět!

Podzimní paleta 
Chcete, aby Vám to na podzim slušelo? Abyste se cítila a vypadala stejně mladě, jako před časem, kdy jste se vrátila z dovolené? Zapomeňte na oblečení ve fádních barvách a vsaďte na paletu složenou z pestrých barevných odstínů! Vždyť podzim je oslavou krásných barev a nízké teploty nám jej rozhodně nesmí zkazit! Mimochodem víte, že oblečení, které právě nosíme na sobě, ovlivňuje naši momentální náladu, a dokonce nám buď ubírá, nebo dodává energii? Pokud máte ráda černou, která je sice velmi elegantní, ale přidává roky a ubírá energii, namíchejte ji s optimistickou oranžovou či žlutou, nebo s atraktivní červenou. Letos budete držet krok s módou, i když sáhnete po fialové, kterou jste nosila vloni. Tato barva totiž nepřestala být v kurzu! S čím však rozhodně budete mít úspěch, to je petrolejová v kombinaci se sytou okrovou. A jaké se nosí vzory? Květinové! A to ve všech podobách. Nesmíme však zapomenout ani na jiné motivy. V mírně projmutých delších tričkách či topících s motivem obličeje, ideálně doplněného nápisem, rozhodně neuděláte ostudu. Mohou se dokonce i třpytit! 

Doplňky hrají prim!
Chystáte se do společnosti? Letos si přijde na své romantická mladá dáma i drsnější gangsterka. Něžné stvoření se stane královnou večírku v květovaných či jednobarevných nařasených šatech, nejlépe tulipánového střihu, které přirozeně zdůrazní ženský půvab! Ve svůdném hlubokém dekoltu se bude více než kdy jindy vyjímat nápaditý náhrdelník. Nebojte se zvolit nějaký pestřejší. Drsňačka v džínsech, kožené bundě módním tričku s natištěným obličejem si potrpí na trochu jiné doplňky. Co konkrétně můžeme slečně drsné doporučit? Stoprocentně dlouhé kožené rukavice zdobené spoustou cvočků! 

Obě slečny nebo paní však mohou udělat parádu v sexy šatovce střižené nad kolena! Dáma ji doplní svetříkem, gangsterka vypasovaným koženým kabátkem. A čím šatovku oživit? Šátky, šálky, zajímavé punčochy, náramky a náušnice dodají Všemu modelu šmrnc! 

Černá kabelka je nudná! 
Především prakticky zaměřené ženy mají tendenci, pořizovat si boty a kabelky v neutrálních barvách, jako je černá, případně hnědá. Argument ve prospěch tolik populární černé zní: Vždyť černá se hodí ke všemu! Jenže, milé dámy, myslíte si, že si někdo jiný, než Vaše maminka všimne, že máte novou kabelku a boty, když se jako obvykle rozhodnete pro černou verzi? Černá kabelka je sice praktická, ale mít všechny v této smutné barvě, to je přeci nuda! Pořiďte si proto letos nějakou veselejší originálnější barvičku, třeba žlutou nebo fialovou. Rozhodně budete in. 

Nehynoucí trendy
Ani letos pochopitelně není out nehynoucí džínová klasika. Hitem jsou především velmi těsné džíny, které Vaše tělo obepnou jako legíny. Pokud máte nějaký ten špíček, navlečte si přes ně dlouhý svetr se šikmými či svislými pruhy! Ani minisukně jen tak z módy nevyjdou. Když na sebe navěsíte dostatečné množství pestrých doplňků, budete trendy i v té loňské! Z hlubin Vaší skříně můžete vylovit také vestičku nebo barevné džíny. Country stylem tento podzim také nic nezkazíte. Chce to jen semišové kotníčkové botky nebo kozačky s třásněmi, šátek v květovaném vzoru a zajímavý šperk! 

A nezapomeňte se nalíčit
V sebelepším modelu nebudete vypadat dostatečně cool, pokud budete ignorovat trendy letošního podzimního líčení. Dopřejte své tváři zářivou kombinaci zlaté a stříbrné, nebo se naličte v odstínu chladivé modři! Jestliže se výrazně nalíčená cítíte poněkud nesvá, vsaďte na naprosto přirozené nahé líčení!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Hubnutí a celulitida, Módní trendy

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.