10 tipů, díky kterým si vyberete svoji ideální podprsenku


Dámy, věděly jste, že čtyři z pěti žen nosí podprsenku špatné velikosti? Buďto menší, u které se ramínka bolestivě zařezávají do ramen, nebo příliš velkou, která nezajistí prsům dostatečnou podporu. Jak si ale správnou podprsenku vybrat? Vyznáte se ve všech těch číslech, písmenkách a čtvrt i půlkošíčcích?

Pokud se vám zdá, že výběru podprsenky není potřeba věnovat tolik času, tak jste na omylu. Ve chvíli, kdy nosíte špatně padnoucí podprsenku, tak si zhoršujete i celkové držení těla. O častých bolestech zad a šíje ani nemluvě. Přečtěte si raději našich 10 tipů a nákup nové podprsenky pro vás bude příště hračka!

1. Základe je znát svoji velikost podprsenky, kterou zjistíte pomocí dvou čísel: nejprve si změřte obvod hrudníku těsně pod prsy a ten vám určí základní velikost podprsenky (třeba 75, 80 nebo 85). Poté změřte obvod hrudníku přes bradavky a odečtěte od něj první číslo – výsledná hodnota vám pak podle tabulek jednotlivých výrobců určí velikost košíčku (např. A, B nebo C). Například žena s hrudníkem o obvodu 94 cm a obvodem pod prsy 80 cm bude nosit podprsenku 80 B.

2. Celkově by vám měla podprsenka dokonale přiléhat k tělu, ale ne se do kůže zařezávat. To platí především o ramínkách, které by měly s kůží tvořit jednolitou linii.

3. Zadní část podprsenky, tj. zapínání, by měla být v úrovni loktů a ty by s ní měly svírat pravý úhel. Jakmile se tato zadní část příliš „vyhrnuje“, zvolila jste příliš malou podprsenku.

4. Zapínání podprsenky by mělo být v úrovni páteře a mělo by být tak těsné, aby se z ní po celý den nehnulo. Pokud ale máte ale po sundání podprsenky na páteři nepříjemné otlaky, zvolte raději menší velikost.

5. Boční kostice podprsenky vás nesmí tlačit nebo se zařezávat do kůže, vůbec byste o ní neměla vědět.

dobre padnouci podprsenka

6. Prsa vám musejí do košíčků dokonale „padnout“. Opět platí, že by vám měly košíčky krásně přiléhat k tělu. Tedy žádné odstávání, ale ani přetékání prsou směrem ven.

7. Pod kostici v přední části podprsenky by se vám měl vlézt nanejvýše jeden prst. Jakmile poskytuje kostice větší prostor, vybrala jste si příliš velkou podprsenku.

8. Při zkoušení podprsenky se nevyhnete ani troše cvičení: zvedněte ruce, předkloňte se, dejte ruce za záda. Při všech těchto pohybech by se neměla podprsenka hnout ani o kousek a přesně držet na svém místě.

9. Nestyďte se za svou velikost a vždy si vyberte takovou podprsenku, která je pro vás a vaše prsa určená. Poprsí namačkané ve zbytečně malé podprsence rozhodně není sexy, stejně jako odstávající košíčky.

10. Když si budete podprsenku vybírat a zkoušet, vždy ji zapínejte na první háček, tedy na nejvolnější možnost. Nošením i praním se totiž podprsenka ještě povolí a vy si ji budete muset zapínat těsněji. Pokud byste při zkoušení automaticky podprsenku zapínala na nejtěsnější volbu, v budoucnu nebudete mít možnost ji více „utáhnout“.

Mnoho krásných podprsenek naleznete na www.moje-pradlo.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.