Zdraví a životní styl

Dětskou obezitu mohou způsobovat změny na DNA
Nejen špatná životospráva může být příčinou silné obezity u nezletilých. Podle posledních průzkumů britských vědců je příčinou i absence určitých úseků DNA. celý článek
Od počátku devadesátých let, kdy se začaly používat mobilní telefony, se počet mozkových nádorů nezvýšil. Dokládá to třicetiletá studie skandinávských vědců.
Ženy se dožívají vyššího věku než muži a není to tím, že mají lehčí život. Japonští vědci se domnívají, že našli skutečný důvod. Dámy jsou k tomu totiž geneticky naprogramované.
Víte, že opálené bříško vypadá štíhlejší? Že k jeho skvělé formě lze vedle tvrdého tréninku zaměřeného výhradně na oblast břišního svalstva přispět také jogging nebo veslování?
Ať porod tolik nebolí!
Porod bolí, bohužel. Naštěstí však existují triky, které mohou utrpení zmínit, anebo jej alespoň trochu urychlit. Zajímá Vás, jaké? Čtěte dále! celý článek
Jak zvládáte lehy sedy a cvičení s tyčí? Už jste dosáhli v oblasti posilování Vašeho bříška alespoň na druhý pohled znatelných výsledků?
Že Vám česnek nevoní, nemáte rádi cibuli a už vůbec byste nevzali do úst ani kousíček chilli papričky?
Lidé vypadají lépe, když mají ve tváři trochu barvy. Toho se ale podle vědců dá docílit spíš tím, že budeme konzumovat ovoce a zeleninu, než návštěvou solária nebo vyleháváním na pláži.
Pozitivní účinky ryb závisí na jejich přípravě
Zdraví prospěšné omega-3 mastné kyseliny z ryb získáme ve větší míře, pokud se pokrmy z nich budou vařit nebo péct. celý článek
Do novinových titulků se obvykle dostávají nemoci budící hrůzu jako AIDS nebo malárie.
Lék, který neprošel testy coby antidepresant, je teď oslavován jako "ženská Viagra". Má totiž nečekané, ale příjemné vedlejší účinky.
Pevné a ploché bříško by si přály mít snad všechny ženy. Jenže svět je nespravedlivý, každá žena má k vytouženému ideálnímu bříšku úplně jiné předpoklady.