Moderní čisticí přípravky mají zelenou


Období vánočního úklidu je zase tady.

Když vyberete ty správné čisticí přípravky, práce vám půjde snáze a rychleji, a navíc cídění vaší domácnosti nezatíží životní prostředí.

Kdyby někdo, kdo žil v minulých stoletích, zahlédl regály dnešních obchodů, asi by byl v šoku. Například drogerie – kolik existuje přípravků třeba proti prachu, na mytí podlah, na koupelnu nebo třeba skleněné povrchy? Málokdo studuje složení a vybírá spíše podle ceny, líbivosti obalu a vábivých nápisů na něm, anebo kupuje osvědčené přípravky, které zná už z domácnosti své maminky či babičky. Ty se ještě musely spokojit s menším výběrem.

Real – klasika v moderní podobě

Jednou z velice oblíbených značek úklidových prostředků dřívější doby byl Real. Jak je možné, že Real obstál v konkurenci výrobků nadnárodních korporací a prodává se dodnes? Jedním z důvodů je dlouhá historie českého výrobce. Čisticí prostředky značky Real vyrábí čáslavská firma Zenit, firma s 20letou tradicí, která je nástupcem státního podniku Kosmos. Historie tohoto podniku sahá až do roku 1910, kdy v Čáslavi vznikla rafinerie rostlinných tuků a vyráběl se zde pokrmový tuk. V roce 1935 zde pak vznikla moderní mýdlárna. Po válce se sortiment podniku Kosmos rozšířil o mycí pastu – legendární Solvinu, a postupně i syntetické mycí a prací prostředky.

setrne cistici prostredky Real green

Kromě dlouhé historie výrobce Realu spočívá úspěch v tom, že se neohlíží jen zpět, ale také dopředu a své výrobky neustále inovuje v duchu moderních trendů. A proto má Real svou vlastní „zelenou“ řadu. Veškeré výrobky řady Real green clean jsou snadno biologicky odbouratelné. A to dokonce natolik, že jsou vhodné do domácností s čističkou odpadních vod (ČOV). To potvrdil i test firmy zabývající se výstavbou takových čističek. Majitelé domácích čističek dost často řeší problém, jaké používat úklidové prostředky, aby čističku nepoškozovaly. Nyní je tento problém vyřešen a kromě octu, citrónu, soli nebo třeba jedlé sody mohou domácnosti s čističkami vod používat na úklid i „normální“ přípravky.

Moderní přípravky totiž přece jenom mají oproti těm doma připraveným určité výhody. Například Real green clean na podlahy kromě toho, že veškeré druhy podlah šetrně vyčistí, ještě je zanechá bez šmouh a krásně lesklé. Antistatická přísada funguje proti usazování prachu a jiných nečistot. Řada Real green zahrnuje celkem šest přípravků, a to doslova na kompletní úklid: kromě přípravku na podlahy můžete používat Real green clean nádobí, Real green clean tablety do myčky, Real green clean toalety, Real green clean plochy a Real green clean prací gel. Přípravky značky Zenit koupíte kromě běžné obchodní sítě také v e-shopu společnosti, kde najdete kompletní sortiment.

krasa nedotcene prirody

Zelený úklid není nic složitého. Nemusíte používat jen „babské rady“, ale můžete se spolehnout i na moderní, lehce biologicky odbouratelné přípravky. Tedy takové, kvůli kterým netrpí okolní příroda. Tipy na usnadnění domácích prací, prováděné s šetrným přístupem k přírodě, najdete na webové stránce www.jsemrealistka.cz.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.