Hýčkejte své nohy v prostředí domova


Stává se vám, že jsou vaše nohy po celodenním chození nateklé či namožené?

Nohy nesou každodenně celou váhu našeho těla, udržují vzpřímený postoj a umožňují nám potřebný pohyb. Proto bychom je měly také náležitě hýčkat a dopřát jim potřebný relax a odpočinek. S tím vám pomůže masážní přístroj na nohy nebo perličková koupel na nohy.

Masáž nohou je jednoduché a finančně nenáročné řešení, jak dolním končetinám snadno a rychle ulevíte od bolesti, otoků, pocity těžkých nohou apod.

Příčiny bolesti nohou
Bolest nohou je civilizační chorobou, která je způsobena nedostatkem pohybu, špatnými životními návyky či špatně fungujícího žilního systému dolních končetin. Nohy jsou pak ještě více zatěžovány během horkého letního počasí. Zpomalený oběhový systém pak způsobuje právě otoky a pocit těžkých nohou, neboť žíly nejsou schopny dostatečně rychle odvádět krev z nohou zpět k srdci a tím se část krve v končetinách hromadí.

Předcházení bolestí
Nejlepší prevencí, jak předejít bolestí nohou, je pravidelný pohyb a posílení lýtkového svalstva. Doma je pak dobré mít nohy na stole. Díky této poloze krev proudí v oběhovém systému snadněji. Velice účinnou prevencí je také masáž nebo koupel nohou pomocí masážního přístroje, který vznikl na principu čínské medicíny. Díky tomu svým nohám dlouhodobě ulevíte.

Masážní přístroj však doporučujeme používat i v případě, že netrpíte na bolesti nohou. Díky masáži dopřejete vašim nohou relax a odpočinek po celodenním chození a stání na nohou. Namasírujete navíc reflexní body a dosáhnete tak obnovení rovnováhy těla a jeho orgánů.

Výběr masážního přístroje
Přístroje k masáži nohou jsou skvělým pomocníkem, neboť pracují jako jemné prsty poskytující vašim nohám příjemnou masáž. Sílu masáže můžete snadno ovlivnit zvýšením nebo snížením tlaku chodidel na podložku. Součástí těchto masážních přístrojů bývá také různé množství masážních nástavců. Další stimulaci nohou lze provést pomocí proudů vzduchových bublinek nebo nastavitelné intenzity víření vody.

Některé přístroje určené k masáži nohou jsou vybaveny také infračervenou masáží. Ta dokáže končetiny velice intenzivně prokrvit. Přístroje dostupné na trhu rovněž dokážou udržovat teplotu vody díky nastavení. V dnešní době jsou přístroje dostupné v mnoha designech a barvách, takže si každý může vybrat takový, který ho osloví nejen svými parametry, ale také vzhledem.

Výhody používání přístroje
Díky pravidelnému používání masážního přístroje na nohy:

  • zlepšíte krevní oběh v chodidlech
  • uleví se vám od bolesti dopřejete svým nohám potřebnou relaxaci, odpočinek a uvolnění

Ať už přemýšlíte o jakémkoliv masážním přístroji, rozhodně doporučujeme tuto šikovnou pomůcku do domácnosti pořídit. Vaše nohy vám za to brzy poděkují.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.