Boloňská omáčka jako v Itálii

29.4.2010 | Gastronomie

Milujete italské těstoviny? Tak to musíte znát recept na boloňskou omáčku! Tady je!

Boloňská omáčka:

Suroviny:
400 g mletého masa
1 stroužek česneku
1 cibule
rajský protlak 
olej 
koření: bazalka a mletý pepř
cukr, sůl

Postup:

  1.  V pánvi orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme maso a orestujeme.
  2.  Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. 
  3.  Směs podusíme cca 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, promícháme a znovu podusíme.   
  4.  Nakonec směs dochutíme bazalkou a v případě potřeby trochou cukru
  5.  Boloňská omáčka nejlépe chutná se špagetami! 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recept na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.